Goede leiders. Goede teams. Goede zorg

 

Wat UPerform voor u kan doen

COACHING VAN MANAGEMENTTEAMS EN LEIDINGGEVENDEN

 

Niets zo lastig als beginnen. Want waar begint u en waarmee? Hoe introduceert u uw (nieuwe) denkbeelden over performance management, gedrag van uw medewerkers of team? Wie in uw organisatie hebt u nodig om de weg van ‘change’ te bewandelen?

U bent niet de enige die hiermee worstelt. Menig manager komt enthousiast terug van een training of cursus vol goede moed om het ‘vanaf vandaag’ anders te gaan doen. Maar zoals veel goede voornemens, stranden veel pogingen in een deceptie. En hoe vaak staat u voor de taak een nieuw jaarplan te formuleren en blijken zoals de voorgaande jaren dezelfde thema’s en knelpunten terugkomen? En uw team? Dat wordt er ook niet enthousiaster van.

Zo hoeft het niet bij u te gaan. UPerform kan u, door middel van (korte) coachingstrajecten in uw organisatie, bijstaan bij het opstarten van de gewenste acties. Een coach heeft de rol om de manager of projectleider bij te staan en om mee te sparren bij het plannen en maken van keuzes. Om met elkaar het team achter een gezamenlijke visie te krijgen. U krijgt vertrouwen in uw eigen kunnen en ambities. Aan het eind van het traject heeft u het overzicht en weet uw team dat het op uw inzichten kan vertrouwen.

Kosten en beschikbaarheid op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

INTERIM MANAGEMENT & ORGANISATIE ADVIES

Door middel van trainingen en coaching kunt u investeren in de kennis en kunde van uw eigen management. Maar soms is daar geen ruimte voor. In dat geval kan UPerform u tijdelijk ondersteunen in uw organisatie. Als onderdeel van uw managementteam haalt u de capaciteit in huis om vorm te geven aan uw doel om een performance management cycle (PMC) te implementeren, om sturing te geven aan LEAN projecten of om specifiek te sturen op een gewenste gedragsverandering of resultaatverbetering binnen uw (zorg-)organisatie. Het kan ook zijn dat de gedragsverandering binnen uw eigen managementteam moet plaatsvinden, door te sturen op awereness van de rol die MT-leden op performance hebben. Interim management betekent voor ons het aangaan van een partnership om gezamenlijk de gestelde doelen te realiseren, met één duidelijke focus: we doen het voor betere zorg!

Kosten en beschikbaarheid op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Teamanalyse

U wilt aan de slag met je team. Maar waar begint u? Een goede analyse helpt. Misschien heeft u al veel informatie beschikbaar over uw team, bijvoorbeeld uit het (twee-)jaarlijks medewerkersonderzoek (MEO). Ervaring leert echter dat deze rapporten met de uitkomsten moeilijk de vinger op de zere plek leggen. Een aantal uitkomsten staat vaak ook al bij voorbaat vast (in de zorg): hoge werkdruk, weining invloed op besluitvorming, werk-privé balans is matig, de samenwerking met andere afdelingen loopt suboptimaal en er is chronisch te weinig tijd voor persoonlijke ontwikkeling.

Teams in de zorg leunen op hun sterke samenhang en verbondenheid, wendbaarheid en veerkracht. Managers en leidinggevenden hebben enorm veel invloed op het functioneren van hun teams. Zo komt uit het MEO ook bijna standaard dat de communicatie over doelen en resultaten beperkt is. Wiens rol is dat? Let wel: niet elk team kunt u op een willekeurig moment ‘oppakken’ en even veranderen. Teamvolwassendheid (o.b.v. onderzoek naar  ontwikkefases door o.a. Bruce Tuckman) en het (dynamische) evenwicht zijn hierin belangrijke factoren. 

 Teamanalyses kunt u prima zelf doen. Modellen zijn op internet te vinden, de boekwinkel staat vol met voorbeelden. Doe dit ook. Dit is goed en leerzaam. Beweging creëren doet u door op een bepaald moment te besluiten dat u als leidinggevende een positieve impact wil gaan maken op het team. Maar, op het moment dat u ervaart dat ‘vreemde ogen’ uw team, afdeling of organisatie met een frisse outside-in blik verder kunnen helpen, dan loopt UPerform graag met u mee. Mijn missie is “Betere teams voor betere zorg”. Kan ik je daar bij helpen? Neem contact op.